Marieke

Marieke heeft het zeldzame WHS-syndroom en is meervoudig beperkt. Ze is een heel vrolijke meid maar is wel snel moe. Ze heeft ook overdag een bedrust nodig. Ze helpt graag mee, ze kan zich verbaal aardig duidelijk maken en dan merk je dat ze een goed geheugen heeft en ons regelmatig ergens aan herinnert.

Marieke gaat graag naar school / dagbesteding. Daar zijn haar vrienden, vriendinnen: haar sociale milieu. Ze heeft geen broers en zussen. 

We gaan regelmatig met Marieke op vakantie, een week naar Frankrijk (Puylagorge), Kindervallei of gewoon een weekend in een trekkershut. Marieke neemt al vele jaren in de zomervakantie 2 weken deel aan een vakantieproject in Breda.

In het MLH zal Marieke het erg naar haar zin hebben. Ze is zeer sociaal en geniet van het gezelschap om haar heen. Het MLH trekt ons aan vanwege het concept. Samen iets moois opzetten (met zeer ervaren deskundige hulp) voor de toekomst van jouw en andermans kind; om te wonen en een mooie dag invulling, een eigen plek  en veel sociale contacten onder elkaar. Het MLH biedt grotere betrokkenheid, niet de massaliteit van een instelling (en dus veel overheadkosten) maar ook niet te klein i.v.m. de continuïteit. 

Leuk is ook dat we al een  deel van de toekomstige bewoners en hun ouders kennen.

Antoinette en Peter, ouders van Marieke