Mooi Leven Huis Albrandswaard

'Onze droom'

Mooi Leven Huis Albrandswaard
'Onze droom'.

Meeleven, meedenken, meehelpen en meedoen.

Onze gezamenlijke droom is begonnen bij twee ouder paren. Beiden op zoek naar een toekomst gerichte oplossing voor hun kind.
Want, wat als er iets met mij gebeurt? Hoe lang houden we dit intensieve leven volwaardig vol? Biedt onze thuissituatie nog wel de juiste uitdagingen voor mijn kind of leeft er de behoefte om een eigen plek te krijgen? Allemaal vragen die door je hoofd gaan.

Een zorginstelling had bij beide ouders niet de voorkeur. Na een zoektocht kwam het fantastische initiatief Mooi Leven Huis Bennekom in beeld. De initiatiefnemers van dit eerste Mooi Leven Huis zijn Co de Gooyer en Paul van Dalfsen. Zij hebben hun krachten gebundeld in Nabij Netwerk. Nabij Netwerk ondersteunt bij het opzetten van ons Mooi Leven Huis Albrandswaard.

De eerste afspraak met Paul en Co was een feit en niet heel veel later hadden we een informatie bijeenkomst met vele geïnteresseerde ouders.

Ons gezamenlijke doel en droom is het creëren van een mooie woning in de gemeente Albrandswaard.
Een plek waar ouders (en het gezin) hun kind nooit helemaal los hoeven te laten. Een woon- leefplek zoals je kind dat thuis gewend is. In een liefdevolle omgeving, veilig en geborgen.

Een plek waar oog is voor de individuele behoeften van het kind en de achterban van het kind zich welkom voelt. Een plek waar de gehele achterban van het kind zich actief inzet voor een fijne leefomgeving in ons Mooi Leven Huis. Een toekomstbestendige plek. Want het leven moet ook doorgaan als wij het als ouders niet meer kunnen. Als het huis er staat, verhuist een stukje thuis naar het Mooi Leven Huis.
Een plek waar dagbesteding mogelijk wordt gemaakt. Een plek waarbij wij, als ouders, naast de zorg staan. Een plek waar beslissingen samen worden genomen. Een plek met een fijne buitenomgeving waar ieder kind kan spelen. En vooral een plek waar ieder kind zichzelf kan en mag zijn.

We hebben als oudergroep al mooie bijeenkomsten gehad. Waarbij we onze droom in kaart aan het brengen zijn. Praktische zaken bespreken en de kernwaarden van ons Mooi Leven Huis vastleggen. We horen individuele verhalen en we leren elkaar beter kennen.

Samen.

Ons Mooi Leven Huis Albrandswaard wordt alleen een succes als we samen verantwoordelijk willen zijn. En elkaar een mooi leven wensen. Natuurlijk in de eerste plaats een mooi leven voor onze kinderen. Maar net zo goed voor iedereen om onze kinderen heen. Ouders, broers, zussen, netwerk en begeleiders. Actief samenwerken met elkaar, vrijwilligers en professionals is daarbij ons motto.

Grote verschillen - verrassende verbindingen.

Ieder kind is anders, iedere zorgvraag is anders, iedere opvoeding is anders. Wij geloven dat het mogelijk is om een omgeving te creëren waarin iedereen kan en mag zijn wie hij/zij is. In een omgeving die die ruimte geeft. Hoe groot de verschillen tussen bewoners, ouders en medewerkers ook zijn. We hebben elkaar nodig en we hebben allemaal hetzelfde doel. Samenwerken aan een Mooi Leven (T)huis.