Tristan

Tristan heeft totaal verschillende hobby’s. Hij is dol op zijn Ipad, die gaat in principe overal mee naartoe, behalve naar school. Het liefst kijkt hij Youtube maar hij doet ook veel spelletjes. Sowieso is hij gek op alle mobiele technologie, na het eten mag hij als beloning ook een keer bellen.

Buiten gaat hij het liefst op zoek naar de tram en de metro, zowel de spoorwegovergang als een ritje met de metro zijn allebei top attracties. Ook kranen, vrachtwagens en snelle auto’s zijn favoriet. Ook gaan we één keer per week zwemmen in de Lansing.

Tristan gaat 5 dagen per week naar school. Soms slaat hij een dagje over als hij moe is. Hans brengt hem meestal en hij wordt gehaald met de taxi en een pgb’er. Behalve op vrijdag, dan halen we hem zelf. Dit allemaal i.v.m. de moeilijk instelbare epilepsie waardoor er altijd iemand bij hem in de buurt moet zijn die hem kan helpen bij en aanval. Eén keer per maand gaat Tristan een nachtje logeren bij één van de pgb’ers.
Een andere grote liefde is My Little Pony. Tristan heeft er zo’n 30 en hij kan ook de hele dag MLP filmpjes kijken op Netflix.
Tristan kan zich, wanneer hij iets graag wil, redelijk goed duidelijk maken. Hij praat in zinnen van drie tot vijf woorden, soms wat mee. Hij heeft in zijn gedrag typische autisme kenmerken, een jas moet altijd helemaal dicht, een apparaat moet in de oplader en touwtjes moeten aan elkaar geknoopt worden. Anders kunnen we niet verder.

Tristan is een vrolijke jongen, die erg goede maatjes is met zijn zus en met hond Lisa. Met die laatste heeft hij zelfs zijn eigen taaltje ontwikkeld. Hij kan echter ook erg humeurig en boos doen. Zeker als hij moet eten tanden poetsen of iets anders waar hij geen zin in heeft.

Tristen is gek op familie en vrienden, hij vind het leuk als er mensen over de vloer zijn, zeker als ze een telefoon mee hebben. Die krijgt hij dan ook regelmatig los bij ze.