Yessie

Wij zijn Jan, Conny, Cheyenne, en ons cri du chat meisje Yessie. Dat is ons gezinnetje.
Yessie is 5 weken te vroeg geboren met een keizersnede. Doet het eigenlijk best goed vinden wij. Zus Cheyenne is altijd overal bij betrokken en wilde ook altijd mee naar therapie, tandarts of ziekenhuis. 
Yessie is net 19 geworden en een ondeugende, nieuwsgierige, veeleisende en lieve puber in het quadraat. 

Al een tijdje geleden zijn we begonnen met een zoektocht voor een logeeradres voor Yessie. Ook op advies van de toenmalig directeur van haar school, omdat ouders vaak te laat hiermee starten. Ook door fout schaamtegevoel vanwege het feit dat je denkt dat je je kind wegstopt. 
Maar na 2 jaar zoeken voor een logeerplekje dat uiteindelijk een beetje naar ons zin was en een eerste logeerweekend waarin je echt met je ziel onder je armen loopt, merk je dat het een bijtank weekend is voor jezelf en je gezin en dat Yessie het ontzettend naar haar zin heeft. Dus win win. 

2020 zou Het jaar worden waarin we wilden gaan kijken bij woonvormen. We weten allemaal wat daar tussen kwam.  Uiteindelijk hebben we haar gewoon ingeschreven bij een stichting. Maar waar ze terecht kan is nog niet duidelijk.  In veel huizen zit een groepje inwoners die samen er in gezet zijn en nu rond de 50 zijn. 
Op zomervakantie kwamen we iemand tegen die voor een andere stichting werkt.  Heel enthousiaste man.Yessie ook daar ingeschreven en uiteindelijk mail gekregen dat ze op haar indicatie (een velletje papier) in Den Haag woningen voor haar hadden. Terwijl ik weet dat een wijk naast ons eventueel een prima huis zit. Maar ja, die indicatie, die is leidraad en niet de mens. 

En daar kwam ineens een berichtje met een uitnodiging voor een informatieavond over Het Mooi Leven Huis.
Hoe mooi kan alles dan weer samenkomen. 

Die eerste infornatie avond riep heel veel vragen op. Maar die nieuwsgierigheid was een positieve. Die er voor zorgt dat je verder gaat onderzoeken en steeds positiever en hoopvoller wordt dat er voor jou kind toch een mooie toekomst kan zijn in een fijn en gezellig huis. Eentje waar je als ouder, zus en rest van de familie en vrienden,  bij betrokken kunt blijven. Waar we onze ideeën in kunnen samenbrengen met alle betrokken ouders en het beste huis mogelijk kunnen opzetten voor onze zorgintensieve kinderen.
Een huis met een ziel. Vrolijk , gezellig, beschermd en respectvol. 

Want dat is wat elke ouder wil. Het beste voor elk van je kinderen. En de een heeft wat meer hulp en zorg nodig dan de ander. 

Wij gaan graag mee op deze reis.
Op naar een mooie toekomst voor onze kinderen en Het Mooi Leven Huis.

 Jan en Conny, ouders van Yessie